Rezultati poslovanja privrede u 2009. godini

Bez autora
Jul 26 2010

Agencija za privredne registre danas je na svom sajtu objavila saopštenje o ostvarenim rezultatima poslovanja privrede u Republici Srbiji u 2009. godini. Tim saopštenjem su obuhvaćena privredna društva i preduzetnici koji su u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji Agenciji dostavili redovne godišnje finansijske izveštaje za 2009. godinu.Dokument je sačinjen na osnovu zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu i usvojenih godišnjih finansijskih izveštaja za 2008. godinu.

Rezultate poslovanja privrede u 2009. godiniAgencija za privredne registre danas je na svom sajtu objavila saopštenje o ostvarenim rezultatima poslovanja privrede u Republici Srbiji u 2009. godini.

Tim saopštenjem su obuhvaćena privredna društva i preduzetnici koji su u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji Agenciji dostavili redovne godišnje finansijske izveštaje za 2009. godinu.

Dokument je sačinjen na osnovu zbirno obrađenih podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu i usvojenih godišnjih finansijskih izveštaja za 2008. godinu.

U saopštenju je dat uporedni pregled broja privrednih društava i preduzetnika, kao i broja zaposlenih, uz prikaz osnovnih finansijskih pozicija na osnovu kojih se mogu sagledavati njihova uspešnost poslovanja i struktura sredstava i izvora finansiranja, odnosno njihov finansijski položaj.

Akcenat je stavljen na koncentraciji finansijskih performansi privrednih društava i preduzetnika u određenim sektorima i okruzima, a njihova koncentracija je data i sa aspekta veličine privrednih društava i po odabranim segmentima privrednih društava, kao što su novoosnovana, javna, društvena, privatizovana, privredna društva u stečaju i likvidaciji, zadruge i ogranci stranih pravnih lica.

Svi zainteresovani korisnici podatke iz dokumenta mogu koristiti za potrebe makroekonomskih analiza i istraživanja.

Na sajtu APR u odeljku Finansijski izveštaji i bonitete – Makroekonomska saopštenja, nalazi se saopštenje o rezultatima poslovanja privrede u Republici Srbiji u 2009. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik